stylingclinics.nl

Zou jij voor donker of licht laminaat moeten gaan in jouw woning?

Je bent aan een nieuwe vloer toe. Toch weet je niet zo goed hoe je nu verder moet met het bepalen van de kleur. Er zijn erg veel verschillende kleuren, dit is een luxe maar het maakt het ook extra moeilijk. Ga je voor donker of licht? En welke tint ga je dan voor? Lees hier voor welke kleur laminaat jij zou moeten gaan in jouw woning en vind hier de mooiste laminaatvloeren voor de beste prijs

Wat voor sfeer brengt jouw woonkamer?

Het is voor te stellen dat licht en donker een andere uitstraling hebben op de kamer. Zo heeft een donkere vloer de eigenschap dat hij de kamer warmer en compacter over laat komen terwijl een witte vloer de kamer ruimtelijker en strakker maakt. Dit is dus de eerste overweging die je moet maken. Vervolgens kun je kijken naar wat voor sfeer de kamer op dit moment brengt. Heb je lichtblauwe wanden en witte kasten? Dan is een lichte vloer veel mooier dan een donkere. Ga je naar een nieuwe woning verhuizen? Dan kun je zelf gaan bepalen wat voor uitstraling je wilt dat de woning gaat hebben. 

Maak de afweging hoe ruimtelijk jouw kamer moet zijn

Heb je meer met een lichte vloer dan met een donkere dan is het beter om het meubilair en de muren niet ook in het wit te doen. Hierdoor wordt de kamer wel heel strak en hiermee neem je de gezelligheid van de kamer weg. Heb je wel hele lichte meubels in de kamer dan kan een donkere laminaatvloer wel erg heel mooi staan, puur omdat je strak en klinisch met warmte combineert. 

Houdt rekening met het natuurlijke licht in jouw woonkamer

Heb je grote ramen? Dan heeft de kamer uit zichzelf al veel lichtinval. Als je dan een lichte laminaatvloer hebt dan kan dit elkaar erg versterken en zelfs verblindend werken. Daarom wordt er geadviseerd om bij veel lichtinval voor een donkere vloer te gaan. Doordat de zon er al op schijnt wordt het materiaal al veel lichter en verlies je dus niet de ruimtelijkheid van jouw kamer. Ook kun je bij een laminaat- of pvc-vloer voor een matte coating gaan, zo weerspiegeld de vloer niet teveel.  

Mobiele versie afsluiten