stylingclinics.nl

Tafelloper: maak het eens écht gezellig aan tafel

tafelloper

De meeste mensen in Nederland spenderen niet al te veel aandacht aan het bekleden van de tafel. Ze gaan zitten, schuiven het eten naar binnen en gaan weer verder met hun dag. Dit is natuurlijk niet zo gezellig, het is dan ook een goede keuze om wat langer aan tafel te blijven zitten. Op de manier kan je met je vrouw, man of met je gezin toch even de dag doornemen. Je zal zien dat dit zeker een goed effect heeft op de onderlinge relaties tussen jullie. Dit betekent dan wel dat je iets meer moeite zal moeten doen om de eettafel een beetje gezellig te maken, een tafelloper is hier het ideale middel voor.

Wat is een tafelloper precies?

Een tafelloper, misschien heb je er wel eens van gehoord. Op een tafel hoort ten eerste altijd een tafelkleed, dit dient nu eenmaal ter bescherming van de tafel. Vooral bij houten tafels is dit echt noodzakelijk, je wilt immers niet hebben dat er wijn of iets dergelijks in de tafel zal komen. Echter is een tafelloper toch net iets anders dan een regulier kleed, het is namelijk een smalle lap stof die je over het tafelkleed heen kan leggen. Een echte functie heeft het niet, het is alleen wel zo dat het er net even wat chiquer uitziet.

Zo kan je toch de tafel een beetje opfleuren voor als er gasten op bezoek komen, dit maakt het net even wat specialer. Het is de bedoeling dat je een tafelloper tussen de borden in legt. Dit zorgt er voor dat je een streep als het ware over het midden van de tafel hebt, dit zorgt er voor dat de tafel een stukje langer lijkt. Deze optische illusie is natuurlijk een prettig bijeffect, vooral als de eetkamer niet al te groot is.

Heel veel soorten

Het mooie van een tafelloper is dat er echt heel veel soorten te vinden zijn. Zo kan je natuurlijk kiezen voor de katoenen variant, deze kosten het minste van allemaal. Als je echt een keer luxe wilt doen raden wij aan om voor een zijden model te gaan, deze stof ziet er bij goede lichtinval werkelijk waar prachtig uit. Wanneer je dit combineert met hoogwaardig borden en bestek kan een goed diner uitstekend van start gaan. je kan een tafelloper op veel plekken kopen. Zo kan je de stad in lopen om bij de verschillende warenhuizen langs te gaan, je kan echter ook gewoon even op internet kijken voor enkele mooie soorten. IKEA heeft bijvoorbeeld vele soorten en maten, op die manier kan je altijd een tafelloper vinden die helemaal aan zal sluiten bij wat je in gedachten hebt.

Mobiele versie afsluiten