stylingclinics.nl

Knap je terras op met mooie terrastegels

Terrastegels

Lekker de tuin in, het is er alweer bijna de tijd van het jaar voor. Maar dan wil je er wel comfortabel bijzitten. Als het even kan op een mooi aangelegd terras. Gelukkig zijn er terrastegels in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je je terras opknappen zonder de hele tuin te hoeven aanpakken. Andere terrastegels geven je terras direct een compleet andere uitstraling. Je kunt ook combinaties van verschillende terrastegels maken om een uniek terras te creëren. Of wat dacht je van terrastegels combineren met grind of klinkers? Zo zit je er de komende zomer weer heerlijk bij!

Terrastegels voor iedereen

Zoveel mensen, zoveel voorkeuren en smaken. Het is daarom fijn dat er zo veel verschillende soorten terrastegels zijn. Zo vind je altijd de tegel die het best bij jouw smaak past. Ook de combinatie met je terrasmeubelen is natuurlijk niet onbelangrijk. Zeker wanneer je eerst de meubelen hebt aangeschaft en daarna pas bent gaan nadenken over een ander terras. Dat klinkt gek, maar soms werkt het zo. Je koopt meubelen waarvan je denkt dat ze mooi zullen staan (en lekker zullen zitten), maar dan blijkt het net niet te passen. Het is dan tijd om ook je terras eens flink aan te pakken.

Terrastegels combineren met klinkers

Wanneer je een oud huis hebt, kunnen hypermoderne terrastegels er voor zorgen dat de tuin niet bij het huis past. En dat is jammer. Door om de moderne tegels een randje klinkers te laten leggen in de kleur van je huis, creëer je een soort verbinding tussen de tuin en je huis. Zo past alles prima bij elkaar en heb je een schitterend terras. Een beetje van vroeger en een beetje van nu. Een terras aanleggen met alleen klinkers kan natuurlijk ook, maar de kans is dan groot dat je stoelen gaan wiebelen.

Terrastegels combineren met grind

Voor een moderne afwerking van je terras kun je er voor kiezen om je mooie grote terrastegels te combineren met grind. Bijvoorbeeld door een grindrand rond het terras te storten. Grind is in diverse kleuren en maten verkrijgbaar, je vindt dus altijd een soort die bij de tegels past. Ook maakt grind het voor onkruid een stuk lastiger om te wortelen. Zo sla je dus twee vliegen in één klap: het ziet er mooi uit en bespaart je ook nog eens veel werk. Je kunt hetzelfde grind gebruiken op je oprit. Zo wordt de hele tuin één geheel.

Mobiele versie afsluiten