Rokkostuum kopen: op deze regels moet je letten

 

Het rokkostuum komt niet zo heel vaak uit de kast. Je draagt het alleen bij officiële gelegenheden in de avonden. De dresscode is dan ‘white tie’ naar het witte vlinderdasje dat bij het rokkostuum hoort.  Het dragen van dit prachtige, klassieke pak is best nog wel aan wat regels gebonden. Dus als je een rokkostuum koopt, moet je even opletten. Maar na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe het hoort.

 

Wit vlinderdasje

 

De dresscode ‘white tie’ is dus onlosmakelijk verbonden met het witte vlinderdasje van het rokkostuum. En daarmee hebben we het gelijk over de eerste regel die bij het dragen van dit pak hoort. Dat dasje strik je bij voorkeur toch echt zelf. Inmiddels kun je voor gestrikte dasjes kopen. Maar dat is dus echt niet de bedoeling. Koop je een rokkostuum, dan koop je het juiste dasje.

 

Rokkostuum kopen: let op deze zaken

 

Natuurlijk moet het pak goed passen. Bij de koop van een rokkostuum let je bijvoorbeeld op hoe het pak op de schouders valt. Dit moet mooi aansluiten. Er mag geen stof over de schouders vallen. Ook de mouwen moeten de juiste lengte hebben. Je moet met je handen net het randje van de mouw van het pak kunnen pakken.

Ook bij de broek of pantalon  moet je op wat dingen letten. Het is handig alvast de schoenen te dragen die je bij het pak wilt dragen. Zo zie je of de broek goed valt. Hij moet net boven de schoen vallen. De broek mag de schoen iets raken. Verder moet de broek goed blijven zitten zonder riem.

 

En verder

 

Een rokkostuum kopen vergt al wat inspanning, bij het dragen moet je ook nog even letten op het volgende. Het jasje draag je altijd open. Je mag absoluut geen horloge dragen. Dit wordt als onbeleefd gezien. Soms mag je wel een zakhorloge meenemen, maar kijk niet op van scheve gezichten. Lakschoenen zijn verplicht evenals lange zwarte sokken. Je staat tegenwoordig ook nog steeds niet voor gek met witte handschoenen, maar die verdwijnen wel steeds meer.

 

Een rokkostuum kopen is best lastig, maar een goede verkoper kan je goed adviseren. Succes en draag het kostuum met flair en elegantie!