Met een spiegelreflexcamera maak jij het perfecte plaatje

Geef maar toe, ook jij kruipt op de bank met een kopje thee om al die Bekende Nederlanders de meest vreemde opdrachten te zien uitvoeren in “Het Perfecte Plaatje”. Het is dan ook een erg leuk programma, je ziet de Bekende Nederlanders eens in een compleet andere rol. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze tijdens deze serie werken met een spiegelreflexcamera. En dat geeft net wat mooiere beelden dan foto’s maken met je mobieltje. Wat zeg ik? Werken met een spiegelreflexcamera geeft veel mooiere beelden dan wanneer je met je mobieltje op stap gaat. En dat is logisch. Een mobieltje is eigenlijk ontwikkeld om er mee te kunnen bellen en een spiegelreflexcamera is gemáákt om foto’s mee te maken.

Een spiegelreflexcamera is niet zomaar iets

Een spiegelreflexcamera geeft prachtige foto’s. Als je er maar een beetje oog voor hebt. Want uiteindelijk ben jij nog steeds degene die de foto’s maakt. Zo’n camera is niet goedkoop, maar hoeft ook gerust niet heel duur te zijn. Er zijn zogenaamde instapmodellen beschikbaar. Hiermee kun je ondervinden of deze manier van fotograferen bij jou past. Je kunt oefenen wat je wilt en op de computer je foto’s bekijken en eventueel weer weggooien. De oude spiegelreflexcamera’s waren nog analoog, dus met een fotorolletje. Dat is al lang niet meer het geval. Door je eigen foto’s goed te bekijken en te beoordelen kom je er vanzelf achter wat jouw sterke kanten op het gebied van fotografie zijn.
Spiegelreflexcamera

Met een spiegelreflexcamera op pad

Wanneer je een lekkere herfstwandeling gaat maken, kom je onderweg soms bijzondere dingen tegen. Een schitterende paddenstoel, een prachtige lucht of een vlucht ganzen. Het is dan jammer als je geen camera bij je hebt, want met je mobiel krijg je de onderwerpen nooit zo mooi op de foto. Neem dus standaard je spiegelreflexcamera mee als je er op uit gaat. Je kijkt dan ook gelijk anders naar de natuur en je omgeving. Je wandelt bewuster!

Met een spiegelreflexcamera naar de club

Het zal je verbazen hoeveel fotoclubs er (weer) zijn in Nederland. Als je een beetje geoefend bent met fotograferen met je spiegelreflexcamera is het misschien wel leuk om je aan te sluiten bij zo’n club. Ook als beginner kun je veel aan de leden van de club hebben. Zij kunnen je tips en adviezen geven om nog meer moois uit je camera te halen. En samen is leuker dan alleen!